Eksploatuoti netinkamų automobilių savininkai rizikuoja baudomis

automobliliu supirkimas kainos2014 metais buvo priimtas įstatymas, pagal kurį daugiabučių namuose paliktų nevažiuojančių ir eksploatuoti netinkamų automobilių savininkai gali gauti baudas, o jų transporto priemonė nutempta į artimiausią sąvartyną net ir be išankstinio įspėjimo. Iki šiol toks popierinis įstatymas tvarkos nekeitė. Tačiau viena po kitos savivaldybės paskelbė, kad pradedamas daugiabučių kiemų valymas ir tolerancijos laikas pasibaigė.

Baudos siekia šimtus

Lietuvoje vienas iš dešimties automobilių yra nenaudojamas. Net ir išregistruotas, bet po langais kiūksantis automobilis kelia problemų aplinkiniams ir gamtai. Tai perpildyti kiemai, alyva lašanti į dirvožemį, pavogtas nenaudojamo automobilio numeris ir kiti padariniai. Todėl išregistravimas nepanaikina nuosavybės fakto. Jau minėto įstatymo nepaisymas gali atnešti iki 300 eurų baudą. Tad kaip elgtis, turint ilgai neparduotą ir eksploatuoti netinkamą automobilį? Mano manymu, alternatyvos dvi – supirkimas arba GIA automobilių tvarkymo sistema. GIA sistemoje priduodami automobiliai yra apmokestinti Gyventojų pajamų mokesčiu, kuris šiuo metu siekia 5 proc. Tuo tarpu, automobiliu supirkimo kainos yra papildomos pajamos pardavėjui, todėl šis pasirinkimas labiau viliojantis, nei GIA.

Nuo ko priklauso Jūsų pelnas

Žinoma, kad ir kokios automobiliu supirkimo kainos, tai yra geresnis sandoris, nei vienos išlaidos dėl automobilio utilizavimo. Tačiau jeigu jau pradėjome, pabandykite įvertinti nuo ko priklauso naudotu automobiliu supirkimo kainos.

Lengvojo automobilio supirkimo kaina priklauso nuo auto komplektacijos ir stovio. Juk automobiliu supirkimo kainos priklauso nuo metalų (švino, plieno, cinko), elektros variklių, starterių, generatorių stovio.

Kita vertus, automobilių supirkimas kaina visuomet bus brangesnė jeigu priemonę dar galima suremontuoti. Išlošite ir tuomet, jeigu dėl automobiliu supirkimo kainos paskambinsite keliems supirkėjams ir palyginsite jų pasiūlymus. Paieškoms naudokite internetą. Čia didžiausia įmonių koncentracija, kurios teikia tokias paslaugas kaip automobiliu supirkimas kaina Kaunas ar automobiliu supirkimo kainos Klaipeda. Kita vertus, čia yra automobiliu supirkimo kainos forumas. Jame galėsite palyginti pasiūlymus ne tik viename mieste, kaip pavyzdžiui automobiliu supirkimo kainos Kaune, bet Vilniuje, Alytuje, Elektrėnuose, Klaipėdoje ir kitur.

Taigi, netinkamas eksploatuoti automobilis gali tapti pelningo sandorio priežastimi. Tereikia įsitikinti dėl palankios automobilio supirkimo kainos.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.